Meditation

Live Mindfully

"Για μια Συνειδητή Ζωή"

Υπάρχουν άπειρες τεχνικές και προσεγγίσεις, καθώς είναι άπειρες και οι δυνατότητες του νου. Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, τόσο διαφορετικός και συνάμα ίδιος με κοινές αναζητήσεις και προβληματισμού, μεταφρασμένες με άλλες ίσως λέξεις. Ψάχνουμε να βρούμε την κατάλληλη γλώσσα και τις ιδανικότερες λέξεις για να ΣΥΜΦΙΛΙΩΘΟΥΜΕ μαζί του. Δεν προσπαθούμε να τον σταματήσουμε, αυτός είναι ένας πόλεμος με προκαθορισμένη ήττα.
Ωστόσο, η εμπειρία του ΑΧΡΟΝΟΥ που βιώνεται κάποιες στιγμές, μοιάζουν σαν να μην υπάρχει σκέψη. Όσο προσπαθήσει κάποιος να προσεγγίσει το διαλογισμό νοητικά, ίσως πάρει γνώση και πληροφορία. Η σταθερότητα, η επανάληψη, η εμπιστοσύνη στη διαδικασία και ο ΧΡΟΝΟΣ που θα αφιερώσεις σε αυτήν, είναι που θα την κάνουν ΕΜΠΕΙΡΙΑ. Μια εμπειρία που θα θέλεις να βιώνεις όσο πιο συχνά γίνεται στη ζωή σου.
Μέχρι να μη χρειάζεται να κλείσεις τα μάτια και να σταθείς ακίνητος για να διαλογιστείς, αλλά να είναι όλη σου ζωή, μια συνειδητή κατάσταση εμπειρίας και ΣΟΦΙΑΣ.

Οι ομάδες διαλογισμού και αυτογνωσίας, ξεκινούν κάθε τρίμηνο Ιανουάριο - Μάιο - Οκτώβριο

Μεταξύ κάθε κύκλου αφήνουμε λίγο «χώρο» στον απόηχο της κάθε ενότητας, χώρο για χρόνο αφομοίωση και συνειδητοποιήσεις.
Κάθε ενότητα είναι διαφορετική από τις άλλες.
Πραγματοποιείται εργασία πάνω στις ανάγκες που έχει ο ανθρώπινος νους για να επανεκπαιδευτεί και να χαλαρώσει.

Μερικές από τις τεχνικές που διδάσκονται είναι:

 

 • Συνειδητή Χαλάρωση
 • Συγκέντρωση
 • Παρατήρηση και δημιουργία σκέψεων
 • Εδραίωση και κατανόηση των νέων τεχνικών
 • Κατανόηση των σωμάτων (Φυσικό/Συναισθηματικό/Νοητικό/Ενεργειακό/Διαισθητικό)
 • Απόσυρση των αισθήσεων (Pratyahara)
 • Αναδρομή στην ιστορία μας
 • Εξερεύνηση και μετασχηματισμός δυσαρμονικών συναισθημάτων και πεποιθήσεων
 • Ενεργειακά κέντρα (Chakra)
 • Τα στοιχεία της Φύσης στον άνθρωπο (Τattwa)
 • Δημιουργικός οραματισμός
 • Σωματικός διαλογισμός

Πραγματοποιούνται Online Live μέσω τις πλατφόρμας zoom 1 φορά την εβδομάδα.

 

H μέρα και η ώρα ορίζεται ανάλογα με το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων.

 

Η διάρκεια των μαθημάτων είναι 1 ώρα στα πρώτα επίπεδα και 1 ώρα και 15 λεπτά στους προχωρημένους.

 

Κάθε μάθημα βιντεοσκοπείται και μοιράζεται με τους συμμετέχοντες έτσι ώστε εάν χάσουν κάποιο μάθημα με φυσική παρουσία να το κάνουν μόνοι τους, καθώς και να το επαναλάβουν όσοι το επιθυμούν (το βίντεο παραμένει διαθέσιμο για 1 εβδομάδα online).

Σε αυτό το επίπεδο δε χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία στο διαλογισμό/γιόγκα κ.α.  Ωστόσο ακόμα και αν κάποιος έχει κάποια προηγούμενη εμπειρία αλλά όχι συστηματική είναι ιδανικό γι’ αυτόν να ενταχθεί σ’ αυτό.

 

Συμμετέχοντας κάποιος στο πρώτο τρίμηνο, είναι ελεύθερος να επιλέξει αν θέλει να συνεχίσει στα επόμενα τρίμηνα. Δεν υπάρχει δέσμευση ετήσιας παρακολούθησης.

Σε αυτό το επίπεδο φτάνουν όσοι έχουν ολοκληρώσει 1 χρόνο πλήρους παρακολούθησης των μαθημάτων διαλογισμού και αυτογνωσίας μαζί μου.

 

Επίσης, άνθρωποι που έχουν παρακολουθήσει για αρκετά χρόνια μαθήματα Yoga καθώς και εκπαιδευτικά σεμινάρια, μπορούν να ενταχθούν.

Εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον στέλνοντας email στη φόρμα επικοινωνίας που θα βρείς στο τέλος του site, με θέμα «Διαλογισμός» και λίγα λόγια για την εμπειρία σου. Κατόπιν θα ενημερωθείς για τις επόμενες ημερομηνίες κάποιου κύκλου που θα μπορούσες να ενταχθείς.

Υπάρχει δυνατότητα προσωπικών συνεδριών διαλογισμών και αυτογνωσίας, βασισμένα στις ανάγκες του ενδιαφερόμενου.

 

Minimum package: 8 sessions