Mariasana | Reflexology
70
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-70,tribe-no-js,tribe-bar-is-disabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Reflexology

Θα σας πω, τι είναι η ρεφλεξολογία για εμένα…

Ήρθε τυχαία στην ζωή μου, όπως «τυχαία» συμβαίνουν κάποια πράγματα και μας αλλάζουν την ζωή…

Η ρεφλεξολογία, μαζί με τις διδαχές της δασκάλας μου Ευφροσύνης Στραβελάκη, έκαναν τα εως τότε «κομμάτια» της ζωής μου να συμπληρωθούν, και το νέο παζλ της ύπαρξής μου να αρχίσει να πέρνει νέα μορφή ως θεραπεύτρια.

Αρχίζοντας να παρατηρώ καθημερινά τα οφέλη της μεθόδου, τα αντανακλαστικά συμπτώματα  που παρουσιάζονταν στον οργανισμό μου και στι σώμα μου, τα συναισθήματά μου που έβρισκαν δίοδο να εκφραστούν, τις καθημερινές λειτουργίες των οργάνων μου που άλλαζαν, δίχως να το καταλάβω είχα γίνει παρατηρητής του εαυτού μου σε όλα τα επίπεδα.

Άρχισα να ακούω το σώμα μου, να αισθάνομαι τι χρειάζεται, τι του κάνει καλό και τι όχι.

Θεραπεύτηκαν σχεδόν αμέσως χρόνια συμπτώματα και δυσλειτουργίες που υπήρχαν.

Άρχισα να αγαπώ το σώμα μου…διαφορετικά!

Και από τότε εως και σήμερα, 10 χρόνια σχεδόν μετά, έχει αλλάξει  η οπτική μου σε πολλά πράγματα.

Ξεκίνησα να βλέπω με συμπόνια τον κάθε πόνο που μου παρουσιάζεται.

Διέκρινα το «εγώ» μου στην υπερπροσπάθεια να κάνω  πολλά και να τα καταφέρω όλα.

Και συνειδητοποίσα την σπουδαιότητα του να ξεκουράζομαι και του ότι είναι: «Είναι εντάξει και να μην κάνεις τίποτα».

Δοκίμασα να με φροντίζω περισσότερο και να συνειδητοποιώ πόσο σπουδαίο δώρο είναι που …τόσο απλα: ΕΧΩ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΥΓΙΗΣ.

Για να βαδίζω στα μοναπάτια της ζωής.

Και να μπορώ να προσφέρω και να δέχομαι αγάπη μέσα από τα χέρια, την καρδιά, ένα βλέμμα, ένα απλό…άγγιγμα.

Ένα άγγιγμα ζωής…

Ευχαριστώ!

Λίγα λόγια για το τι είναι γενικά η Ρεφλεξολογία

Η Ρεφλεξολογία κατατάσσεται στον τομέα της «συμπληρωματικής ιατρικής», θεωρείται μια ολιστική θεραπευτική προσέγγιση που αντιμερωπίζει το άτομο ως ολότητα, προκειμένου να επιφέρει μια κατάσταση ισορροπίας και αρμονίας στο σώμα, στο νου και το πνεύμα.

Από την εποχή του Ιπποκράτη, η υγεία ορίζεται σαν μια κατάσταση ισορροπίας και η ασθένεια σαν μια κατάσταση ανισορροπίας. Ως προς αυτήν την ισορροπία δουλεύει και ενισχύει την ομοιόσταση και την αυτοθεραπεία του σώματος. Οι περισσότερες ασθένειες του σύγχρονου ανθρώπου δεν θεραπεύονται ακόμη και με τεχνητά φάρμακα-φάρμακα που μάλλον τείνουν να προξενούν σιωπηλές και μακροπρόθεσμες βλάβες ή να «μασκαρεύουν» την ασθένεια, παρά να την θεραπεύουν.

Το σώμα θεραπεύεται μόνο του…αρκεί να του δώσουμε την ευκαιρία.

 

Τα πόδια μας μάς συνδέουν με το έδαφος, συνεπώς αποτελούν το σύνδεσμο ανάμεσα στη γήινη και την πνευματική ζωή μας. Μας γειώνουν, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Αποτελούν βάση, θεμέλιο, καθώς επίσης και την επφή μας με τη γη και τις ενέργειες που ΄ρεουν μέσα απ’ αυτή.

Όλα αυτά συμβαίνουν επειδή τα πόδια αποτελούν έναν τέλειο μικρόκοσμο του σώματος. Όλα τα όργανα, οι αδένες και τα άλλα μέρη του σώματος βρίσκονται χαρτογραφημένα με την ίδια διάταξη στα πόδια σαν αντανακλαστικά των μερών του σώματος. Με τον όρο αντανακλαστικό, εννοούμε μια ακούσια ή ασυνείδητη αντίδραση σε ένα ερέθισμα. Στη Ρεφλεξολογία, όταν ερεθίζονται τα αντανακλαστικάτων ποδιών, προκαλείται μια ακούσια αντίδραση των οργάνων και των αδένων που συνδέονται, μέσω ενεργειακών διόδων με τα συγκεκριμένα αντανακλαστικά. Η σωστή και συνδιαστική διέγερση αυτών των αντανακλαστικών, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την κατάστηση της υγείας μας.

Ένα από τ πιο σημαντικά οφέλη της Ρεφλεξολογίας είναι η κατάσταση χαλάρωσης που προκαλεί. Οι στεσογόνες συνθήκες ζωής που ζούμε, έχουν ως αποτέλεσμα να διαβρώνεται σταδιακά το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος, με τελικό αποτέλεσμα την εμφάνιση κάποιας νόσου. Με την χαλάρωση επιτυγχάνεται  να μειώνονται οι αρνητικές επιδράσεις του στρες και ενισχύοντας την ομοιόσταση, η ρεφλεξολογία μας βοηθά να διατηρήσουμε και να επαναφέρουμε τα επίπεδα υγείας στα καλύτερα και ιδανικότερα επίπεδα.

Ιστορικά ταξινομείται η εφαρμογή της 5.000 χρόνια πριν με αναφορές σε Κίνα και Ινδία, καθώς υπάρχουν αναφορές πως εφαρμοζόταν και στην Ελλάδα από τον Ασκληπιό στην Επίδαυρο. Λέγεται πως έβαζε τους ασθενείς να πλύνουν τα πόδια τους ως ένδειξη κάθαρσης πρωτού μπουν στο Ασκληπιείο. Τέλος, έχουν βρεθεί ευρήματα  με αναπαραστάσεις και στην  αρχαία Αίγυπτο.


Σε ποιές περιπτώσεις ενδείκνυται:

-Ορμονικές δυσλειτουργίες, πόνοι περιόδου, συμπτώματα εμμυνόπαυσης

-Πονοκέφαλοι – ημικρανίες

-Αλλεργίες

-Μυο-σκελετικά ,αυχενικό, οσφυαλγία, ισχιαλγία, αρθρίτιδες, τενοντίτιδες

-Πεπτικά ( έλκος, δυσκοιλιότητα, τυμπανισμός, κολίτιδα)

-Λεμφικό σύστημα (πρήξιμο, κατακράτηση υγρών)

-Κυκλοφορικά (όχι  φλεβίτιδα έντονη ή θρόμβωση)

-Αντιμετώπιση κρίσης πανικού

-Άγχος, αυπνίες  και σε πολλά άλλα.


Πόσο διαρκεί μια συνεδρία?

50΄ – 1 ώρα


Έχει  παρενέργειες η ρεφλεξολογία;

Δεν υπάρχει η έννοια της παρενέργειας. Πρόκειται  για ασφαλή αγωγή, με την προυπόθεση ότι ασκείται από επαγγελματία ρεφλεξολόγο.

Η Μαρία είναι απόφοιτος διετούς φοίτησης στο ΚΕ.ΡΕ. (Κέντρο Ρεφλεξολογίας και Έρευνας στο Παλαιό Φάληρο) καθώς και ενός χρόνο μεταπτυχιακής εποπτίας στην ίδια σχολή.